Biofeedback

Biofeedback je samoregulacijska tehnika, ki vključuje uporabo vizualnih ali slušnih povratnih informacij za učenje ljudi prepoznati in nadzorovati fizične znake in simptome stresa in tesnobe.

Kaj je biofeedback?

Cilj biofeedbacka je narediti subtilne spremembe v telesu, ki povzročijo želeni učinek. To lahko vključuje sprostitev določenih mišic, upočasnitev srčnega utripa ali zmanjšanje občutka bolečine. Nekatere funkcije, ki se jih ljudje lahko naučijo nadzorovati, vključujejo:

Zakaj biofeedback?

Združenje za uporabno psihofiziologijo in biofeedback definira biofeedback kot proces, ki ljudem omogoča, da spremenijo svojo fiziološko aktivnost, da bi izboljšali zdravje ali učinkovitost. Z uporabo natančnih merilnih instrumentov se uporabniku posredujejo informacije o telesnih funkcijah. Terapija uporablja senzorje, ki so pritrjeni na vaše telo za merjenje ključnih telesnih funkcij in vam s tem pomaga izvedeti več o delovanju vašega telesa. Te informacije vam lahko pomagajo razviti boljši nadzor nad določenimi telesnimi funkcijami in odpraviti zdravstvene težave. Je neinvaziven in nima stranskih učinkov ali morebitnih zapletov.

Kako deluje biofeedback?

Električni senzorji, ki se povežejo z monitorjem, bodo priklopljeni na vaše telo. Senzorji merijo enega ali več znakov stresa. To lahko vključuje srčni utrip, mišično napetost ali telesno temperaturo. Meritve zagotavljajo povratne informacije o tem, kako se vaše telo odziva na različne dražljaje, Terapevt z biofeedbackom vas lahko nauči znižati srčni utrip z dihalnimi vajami, sprostitvenimi tehnikami in mentalnimi vajami. Rezultate teh tehnik in vaj lahko meritve na monitorju. To spodbuja več pozitivnih reakcij in sprostitve. Tipična biofeedback seja traja od 30 do 60 minut. Število sej, potrebnih za rešitev težave, se razlikuje glede na številne dejavnike, vključno s tem, kako hitro se naučite nadzorovati svoje fizične odzive.

Zakaj izbrati biofeedback

Neurofeedback je lahko močno orodje za zdravljenje na področju, ki nujno potrebuje boljše možnosti zdravljenja. Z neposrednim ciljanjem na določena mesta v možganih in spreminjanjem biologije možganov za boljše delovanje ima velik potencial za dolgoročne koristi.

0+

let v uporabi

0+

strank v Neuromedisu

0%

učinkovitost

Pogosto zastavljena vprašnja

Odgovorili smo na nekaj najpogosteje zastavljenih vprašanj. V kolikor ne najdete odgovora pa smo vam vseskozi na voljo za dodatna vprašanja.

Naročite se na brezplačni posvet

V kolikor imate dodatna vprašanja ali bi želeli podrobnejšo predstavitev, prosimo izpolnite obrazec in v najkrajšem možnem času vas bomo kotantkirali.