AVE

Audio-Visual Entrainment (AVE) je neinvazivna terapija brez zdravil, ki uporablja avdiovizualno stimulacijo za lajšanje simptomov določenih kognitivnih, duševnih in telesnih motenj.

Kaj je AVE?

AVE poveča pretok krvi v možgane in presnavlja glukozo, da izboljša komunikacijo med nevroni. Dosledna uporaba ave usposablja možganske valove, da se ustrezno odzovejo v situacijskih okoliščinah, kar pogosto pomaga posamezniku, da se osredotoči, bolje spi in izboljša svoje razpoloženje. 30 minutna seja pomiri centralni živčni sistem, spodbuja meditativno in osredotočeno optimalno stanje možganov.

Kako deluje AVE

Če se vi ali vaš otrok borite s čustveno nestabilnostjo, pomanjkanjem osredotočenosti ali motivacije ali drugimi težavami, ki ovirajo učenje, socialne interakcije in odnose, je lahko AVE popolna wellness terapija za vas.

Področja uporabe AVE

Raziskave so pokazale učinkovitost AVE metode na različnih področjih. Največ se uporablja za:

Izboljšanje kognitivnih funkcij, kot so spomin, učenje in osredotočenost
Izboljšanje spanja
Zmanjševanju stresa
Zmanjševanju simptomov čustvene stiske
Zmanjševanje hiperaktivnosti
Olajševanje simptomov nenehne telesne bolečine

Zakaj izbrati avdio-vizualno stimulacijo

V Neuromedisu glede na QEEG meritve izberemo ustrezne programe svetlobno zvočne stimulacije in spremljamo potek terapije in jo prilagajamo glede na odziv. AVE je odlično dopolnilo neurofeedback treningu, saj pospeši njegov učinek, hkrati pa ima takojšen pomirjevalni ali stimulativni učinek.

0+

let v uporabi

0+

strank v Neuromedisu

0%

učinkovitost

Pogosto zastavljena vprašnja

Odgovorili smo na nekaj najpogosteje zastavljenih vprašanj. V kolikor ne najdete odgovora pa smo vam vseskozi na voljo za dodatna vprašanja.

Ko uporabljate ave terapijo se dogajajo številne stvari:

  1. Vaša aktivnost možganskih valov se spreminja – ko se spreminja frekvenca AVE, se spreminja tudi frekvenca v možganih- tako enostavno je.
  2. Ko uporabljate AVE, se prepustite sedanjemu trenutku in opustite misli v zvezi z vašimi dnevnimi težavami, napornimi urniki, plačevanjem računov, skrbmi, tesnobo…Disociacija vključuje ¨odklop¨ sebe od misli in zavedanja telesa, kot se občuti med globoko meditacijo.
  3. Vaš limbični sistem se stabilizira – vaše telo se umiri, dihanje postane ritmično, vaše mišice se sprostijo.
  4. Proizvajajo se številni nevrotransmitorji – ljudje z depresivnim razpoloženjem imajo nizko raven serotonina in norepinefrina. AVE poveča raven serotonina in norepinefrina v možganih za izboljšanje splošnega počutja.
  5. Vaš možganski pretok se poveča – CBF je povezan s številnimi oblikami duševnih motenj, vključno z anksioznostjo, depresijo, težavami s pozornostjo, vedenjskimi motnjami in oslabljeno kognitivno funkcijo.

Odvisno do tega, zakaj ga uporabljate in kakšne rezultati želite doseči. Običajna je uporaba vsak dan, ali vsak drugi dan, če pa se kombinira še s kakšno drugo metodo v našem centru, pa jo lahko kombinirate 2x tedensko.

To je zelo odvisno od tega, kako pogosto ga uporabljate in za kaj ga uporabljate,  Različni ljudje, ki uporabljajo AVE za različne namene, bodo videli različne rezultate. Nekateri ljudje opazijo rezultate že po eni uporabi, toda običajno ljudje, ki uporabljajo AVE petkrat na teden, opazijo pomembne rezultate v dveh do štirih tednih.

Leta 1958 je bil prvi aparat Brain Waye Synchronizer, ki ga je ustvaril Sidney Schneider in se je uporabljal predvsem za hipnotično indukcijo in zmanjševanje bolečine pri pacientih med zobozdravstvenimi posegi in pri pacientih pri operaciji.

Zelo je učinkovit pri motnji pozornosti, uspešno se uporablja tudi za lajšanje simptomov tesnobe, senzorne afektivne motnje, posttravmatske stresne motnje in travme. Ugotovljeno je bilo, da je zelo koristen pri motnjah nizkega možganskega valovanja, kot so fibromialgija, sindrom kronične utrujenosti in predmenstrualni sindrom. AVE je dragoceno orodje pri motnjah spanja, prav tako pri starejši populaciji za izboljšanje kognicije in ravnotežja.

S pravilno nastavljenim protokolom programa so neželeni učinki izjemno redki. Napačna uporaba bi lahko povečala tesnobo, zato v Neuromedisu še toliko večji poudarek dajemo na meritve možganskih valov pred izvedbo programa in s tem pripravimo individualen program prilagojen na vsako možgansko sliko posebej.

Naročite se na brezplačni posvet

V kolikor imate dodatna vprašanja ali bi želeli podrobnejšo predstavitev, prosimo izpolnite obrazec in v najkrajšem možnem času vas bomo kotantkirali.