ADHD

Kaj je ADHD?

Motnja pomanjkanja pozornosti/hiperaktivnosti (ADHD) je ena najpogostejših nevro razvojnih motenj, ki prizadene otroke. Simptomi ADHD vključujejo nepazljivost (nezmožnost ohranjanja fokusa), hiperaktivnost (prekomerno gibanje, ki ne ustreza okolju) in impulzivnost (prenagljena dejanja, ki se zgodijo v trenutku brez misli). ADHD velja za kronično in izčrpavajočo motnjo in je znano, da vpliva na posameznika v številnih vidikih njegovega življenja, vključno z akademskimi in poklicnimi dosežki, medosebnimi odnosi in vsakodnevnim delovanjem. ADHD lahko povzroči slabo samopodobo in socialno funkcijo pri otrocih, če ni ustrezno zdravljen. Odrasli z ADHD imajo lahko nizko samopodobo, občutljivost za kritiko, in povečano samokritičnost, ki verjetno izvira iz višjih ravni kritike skozi življenje.

Ocenjuje se, da ima 8,4 % otrok in 2,5 % odraslih ADHD. Motnja se pogosto najprej odkrije pri šoloobveznih otrocih, ko povzroči motnje v razredu ali težave pri šolskem delu. Pogosteje se diagnosticira pri dečkih kot pri deklicah, glede na razlike v tem, kako se simptomi pojavljajo. Vendar to ne pomeni, da je pri fantih večja verjetnost, da bodo imeli ADHD. Fantje se običajno kažejo s hiperaktivnostjo in drugimi zunanjimi simptomi. Medtem ko so dekleta običajno bolj zasanjana.

V Neuromedisu pri spopadanju z ADHD najpogosteje uporabljamo eno ali kombinacijo od spodnjih metod

Naročite se na brezplačni posvet

V kolikor imate dodatna vprašanja ali bi želeli podrobnejšo predstavitev, prosimo izpolnite obrazec in v najkrajšem možnem času vas bomo kotantkirali.